280 медици и здравни служители от две русенски болници ежедневно получават

...
Коментари Харесай

Кампанията ``Хапка надежда`` осигурява топла храна за медиците в Русе |

280 медици и здравни чиновници от две русенски лечебни заведения всекидневно получават топла храна, с помощта на.

Идеята потегля от Велико Търново и тъкмо като в " Предай нататък " заразява с възторг нови и нови градове. В Русе главен уредник е състезателен клуб " Ruse Go ", с който се свързва. Координаторът на фондацията Вилиана Друмева споделя за присъединяване на неправителствената организация в щафетното обезпечаване на храна за УМБАЛ " Игнат Канев " и Белодробната болница в града:

" Свързахме се с " Ruse Go ", за да поемем финансово и организационно първите две седмици на акцията. До момента на концепцията са откликнали 14 ресторанта. Всяка седмица приготвянето на храната се поема от тях по избран график. Първоначално концепцията беше да се включат само ковид отделенията, но впоследствие самодейността се разрасна и в този момент се обезпечава храна за всички работещи в двете лечебни заведения. Порционът включва обяд и вечеря - топло главно ядене, десерт и плод. В момента готвят два ресторанта. Идеята е хем да помогнем на медиците, хем да осигурим работа на повече заведения за хранене, до момента в който са затворени. Среднодневно осигуряваме 280 порции. Стартирахме на 1 декември и ще поемем храната за първите две седмици от месеца. "

Организаторите от  " Ruse Go " не престават да търсят донори - фирми и жители, които могат да превеждат суми и непосредствено на заведенията за хранене.

Отива си година, която беше сложна за неправителствените организации, признава Вилиана. Тази Коледа фондация " Направи положително на чужд " няма да може да осъществи традиционната си самодейност " Коледна баница за всеки ", в която в предходни години са включени 10 обитаеми места от региона. Нереализиран ще остане и Коледният концерт - огромно културно събитие, по време на което се събират средства за благотворителни дела.

" Правим каквото можем, само че компаниите и жителите търпят много загуби, което лимитира активността ни ", признава Вилиана.

Все отново благотворителността съумява да устои на вируса и с помощта на великодушни донори медиците в две русенски лечебни заведения получават всекидневно топла храна, а затворените поради пандемията заведения за хранене - опция да оцелеят макар рестриктивните мерки.

Дарения за акцията можете да извършите в сайта на, какви са идващите стъпки на самодейността чете във фейсбук страницата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР